Vaststelling 

 

We hebben voor Boechout  72 stallingen beschreven; daarvan hebben 26 plaatsen een staling die voldoet  met een score van minstens 7 op 10. Op 21 plaatsen ontbreekt een stalling. Die plaatsen hebben we in de totaalscore meegerekend met score 0.

26 goede stallingen op 50 bestaande,  dat maakt 52%.  Op het totaal gezien, betekent dat 37%.

De specifieke scores zijn voor ligging 69%, voor capaciteit 47%, voor veiligheid 31%, voor comfort 38% en voor onderhoud 56%.

 

In 2012 waren er reeds verschillende schoolvoorbeelden van degelijke fietsstallingen (de overdekte stalling aan het OCMW-gebouw in de T.Tutsstraat en aan het gemeentehuis, de ruime fietsparking aan de Bunderkens, de overdekte en verlichte parking aan het station)

 

In 2018 zijn er verschillende bijgekomen: de degelijke fietsstalling met beugels aan de tramterminus en de nieuwe  fietsparking met wielklemmen met slotbevestiging  aan het sportcomplex Sneppenbos.

 

     Beschrijving: Extern:Fietsersbond:Jaarfeest Azura 2017:4. tramterminus 9.jpg

Sneppenbos                     Tramterminus

 

In 2012 scoorden de fietsvorzieningen in  Vremde  zwak, maar met de heraanleg en de vernieuwing van de dorpskern zijn ook de stallingen helemaal aangepast. Op de Dorpsplaats, aan de school,  aan de nachoolse opvang en verspreid in het centrum staan voldoende  leunbeugels. Een schoolvoorbeeld !

 

          

Centrum Vremde

    

 

 

 

 

 

 

 

Aan de bushaltes met een bushokje stonden in 2012 nog slotpalen. Nu zijn ze vervangen door leunbeugels.  

 

    

Vremdesesteenweg

 

 

Bij handelaars en horecazaken met een eigen privˇparking  zien we meestal  nog een eerder minimale oplossing voor fietsstallingen.

 

 

In het algemeen kunnen we zeggen dat het fietsparkeren er enorm is op vooruitgegaan tegen 2012. Het aantal plaatsen is gestegen van 660 naar 1608.

 

Hierbij willen we zeker de gemeente feliciteren die goed begrepen heeft dat wanneer ze een fietsvriendelijke gemeente wil blijven, ook moet inzetten op voldoende, degelijke en veilige fietsstallingen. Toch blijven we met aandrang vragen dat de gemeente regulerend blijft optreden via de bouwvergunningen die ze aflevert. Er zijn nog te weinig degelijke fietsvoorzieningen bij privˇhandelaars, banken en restaurants. Soms zou een kleinschalige, verspreide leunbeugel daar al voor een oplossing kunnen zorgen.

 

 

Onze prioriteiten voor verbetering:

 

1.In de Heuvelstraat in het gedeelte van de winkels  en de J.F.Willemsstraat   is er een duidelijke behoefte  aan fietsstallingen. Daar zijn verspreide kleinschalige leunbeugels nodig. 

Beschrijving: C:\Users\Verkooijen\Documents\Fietsersbond\fietsrapport\fietsstallingen 2018\IMG_20180511_132220.jpg      Beschrijving: https://lh4.googleusercontent.com/-Ggk3WLsggkE/T549q9DmpMI/AAAAAAAAAiU/e3dWDrCMSPc/s128/ontbijt%20018.jpg

Heuvelstraat                 Overvolle stalling in           

                                        J.F.Willemsstraat             

                                                   

2.De stallingen aan de supermarkt Delhaize en Aldi  scoren slecht. Bij aanleg van parkings is meer aandacht en budget nodig voor fietsvoorzieningen. De gemeente kan hier regulerend optreden via de bouwvergunning. Fietsersbond Boechout-Vremde en Fietsersbond Hove hebben in 2017 Delhaize Boechout gevraagd voor een goede vervanging van de stallingen.

Bij supermarkt Aldi zien we nog steeds de  wielrondingen (velgenplooier).

Beschrijving: Afbeeldingsresultaat voor aldi boechout

 

 

 

                                                              

 

 

Delhaize Boechout                                                              Aldi Boechout

 

 

3. De fietsstallingen bij de banken ontbreken of zijn miniem . Bij KBC Boechout  werd er achteraan  een luxueuze autoparking voorzien en vooraan slechts enkele decoratieve  wielrondingen. Bij Belfiusbank (Dexia)  is er een ruime autoparking zonder enige fietsstalling!  Ook hier dient de gemeente via de bouwvergunning op te treden.

 

Beschrijving: https://lh4.googleusercontent.com/-qMvhWi0uhvg/T52wjEhuojI/AAAAAAAAAWk/qQ1ej3lrwOQ/s128/fietsstalling%20001.jpg                        Beschrijving: https://lh3.googleusercontent.com/--WJqQGYR8zE/T549sc5rjhI/AAAAAAAAAiU/lOO4GU8__2E/s128/ontbijt%20015.jpg                          

     KBC Boechout                                     Belfius Boechout